Match mot Vatra på vallen denna tidiga lördagseftermiddag i en ovanlig värme.
Vi kom till spel med några namn borta men en namnmässigt mycket stark bänk där dock samtliga spelare led av skavanker.
Vilket även ett par startgubbar gjorde.

Första halvlek
Vatra är hetare än oss i början och skapar sin första chans i minut 9. Man kommer förbi Jonathan efter en lång kamp och bollen spelas in till Gjoka, som är omringad av tre spelare som ändå inte går dit och han kan enkelt placera in 0-1!
Minut 17 och Philip har bollen i händerna och väljer att lägga ner bollen till Omar som slår en sidledspassning som Xhemajlaj bryter och har ett helt öppet mål och sätter den i krysset, 0-2! Mardrömsstart för GaFF.
10 minuter senare blir det ännu värre då Tommy tacklar ner en Vatraspelare i straffområdet och domaren tvekar inte utan dömer straff. En straff som är ganska så lös och Philip räddar bra men släpper en liten retur och Ahmed kommer med dobbarna före in i Philip och får gult kort.
Lite energi får vi av detta ändå och avslutar sista kvarten rätt så ok.
Niclas har ett kanonskott som är några centimeter utanför. Samma Niclas slår en frispark som är perfekt och Martin gör en lika perfekt löpning och nickar en meter från mållinjen. Över.
Vatra har ett halvt friläge där det tas ett tidigt avslut som går strax utanför.

Andra halvlek
Några byten i paus för att få lite ny energi.
Det är ärligt talat inte så många chanser i andra halvlek.
Vatra har en kanonmöjlighet där Philip kommer ner snabbt.
Vi har flera skott i bra lägen där vi inte lyckas träffa mål, oftast över. Hoang har väl bästa chansen men den blockas.
NIclas blir varnad när han ska in på plan igen, för tidigt enligt domaren. Hårdaste gula i år.
Vi ser ut att bli nollade då vi lyckas med lite spel på vänsterkanten och Fenan gör ett gott jobb och blir tacklad och domaren pekar på punkten. Vilda protester och B.Tahiri varnad.
Johan fram till punkten och hur kyligt som helst 1-2!
Vi försöker med en forcering men det är bara nån minut kvar och det blir inte mer än så.

Sammanfattning
Tufft med en uddamålsförlust till. Vi faller inte på inställningen i alla fall.
Det är väldigt få målchanser i matchen och tyvärr så är Vatra mycket mer effektiva än oss och dom gör ett mycket bra jobb defensivt.
Vi får försöka vända på dom små marginalerna till våran fördel, det är såpass lite som skiljer toppen mot botten i nuläget.
Det var en riktigt jobbig värme också, främst pga ovana och det var faktiskt bara Hoang och Martin som gjorde 90 min.

Matchens GaFFlar

Omar Riktigt starkt mentalt att komma tillbaka från missen vid 0-2. Otrolig vilja och går in i alla dueller 100% och visar sin omgivning att dom ska göra detsamma.

Niclas Löper helt enormt mycket och en av få som vinner lite boll högre upp i banan. Bra beslut med boll och som alltid ett vapen på fasta, synd att han blir löjligt varnad och därmed avstängd.

Johan Jättepiggt inhopp trots en ond fot och han har grym energi och tar många bra beslut. Visar vägen med sin vilja och mod att våga utmana.